Janders – en sammanfattnig

Bandet Janders skapades i den lilla byn Karlsbäck 1965. Denna by ligger i Bjursholm, som är Sveriges minsta kommun och är belägen ca 6 mil från Umeå.

Man kan säga att bandet har gjort en resa som faktiskt har kantats av framgångar. De blev snabbt mycket populära i Norrland och har genom åren släppt flera skivor. Idag spelar de inte enbart i norra delen av vårt land, utan de har spelningar i hela Sverige, men gör även spelningar i Norge, Finland och DaBob_Seger_and_the_Silver_Bullet_Band_1977nmark. Ibland har de även spelningar på Viking Line och Birka Paradise. Den stora drömmen som bandet har är dock att en gång få ha en spelning på en kryssning i Västindien.

Att ha och driva ett dansband som Janders, kräver dock en del bisysslor utöver spelningarna. Man måste ha en god planering, låtar måste repas in så att de sitter ordentligt, samt att all utrustning måste ses över med jämna mellanrum så att allt fungerar.

Janders ser spelningarna som det roligaste som finns. Att underhålla en danspublik och se glädjen i deras ögon är värt oerhört mycket för dem. Då de har möjligheten att uppträda på en scen som är nära dansgolvet, skapas en närhet med publiken som de inte vill undvara. Ett bra exempel på detta är att på bland annat ett ställe fanns möjligheten att spela på en större scen under tak, men de valde den mindre utan tak för att komma närmare publiken. Trots att spelningen fick avbrytas något tidigare än beräknat, på grund av regnets intåg, blev spelningen mycket lyckad. Det är en aspekt som måste tas med i beräkningen vid utespelningar, för det är ju trots allt inte en bra kombination med regn och elektronik.

Janders har även fått upplevelsen att få medverka i radioprogram. Bandet är ett gäng med glada killar och mycket duktiga musiker. Har du inte hört dem innan rekommenderas du varmt att lyssna på dem och besöka någon av deras spelningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *