Välj ett livedansband för ditt event: 8 tips

Livedansbandet du väljer för ditt evenemang kommer att göra eller bryta det. Ditt dansgolv kommer sannolikt att vara fullsatt under en kort stund om musiken är ointressant och platt. Men om du väljer rätt livedansband kommer alla att dansa hela natten och det kommer att bli ett minnesvärt tillfälle.

Att hitta det perfekta dansbandet kräver mer än bara enastående musiksmak; det kräver också en talang för att förutse dina gästers musik- och danspreferenser. Även om du är en enorm älskare av Thad Jones och Mel Lewis, kan den dansande delen av ditt evenemang bara gå bra om deltagarna kan gå över till jazz.

Välja ett livedansband för ditt event: Några tips

Flera allmänna riktlinjer hjälper till att säkerställa att ditt evenemang blir en framgång när du väljer ett livedansband:

BÖRJA SÖK TIDIGT

De bästa livedansbanden säljer ofta slut i god tid, särskilt under hektiska säsonger som vårens bröllopssäsong, sommarstadsevenemangssäsongen och vinterlovet. Du har större chans att boka ditt första val om du börjar leta efter ett livedansband tidigt.

KONTROLLERA DEMOS

Lyssna på så många demos som möjligt innan du minskar antalet livedansband på din kortlista. Detta inkluderar ljudklipp, YouTube-videor, demorullar, inspelningar som du kan hitta online och andra inspelningar. Ett liveband kommer vanligtvis att ha sina mest utmärkta klipp i en demo-rulle, men du kan få en bättre uppfattning om hur bandet kommer att låta på scenen genom att hitta så många fullängdsversioner av låtar som finns tillgängliga – och i en mängd olika genrer och platser.

SÖK RÄTT ENERGI

Vilken stämning vill du skapa för tillfället? Andan i ditt evenemang är starkt influerad av det livedansband du väljer. De ger inte bara musik utan också underhållning och entusiasm. Människors minnen av ditt evenemang kommer att påverkas mycket av hur de beter sig och engagerar sig på scenen. Se videor av bandet som uppträder live och läs flera recensioner. Detta bör hjälpa dig att få en bra bild av intensiteten i bandets framträdande.

VAR MEDveten om PRISER

Ett lokalt livedansband kan kosta allt från $1 000 till $10 000, och du får vad du betalar för. Ljudet, framförandet och evenemanget kommer nästan alltid att vara av sämre kvalitet med ett billigare band. Begär offerter från minst tre av banden överst på din lista för att få en uppfattning om kostnaden för talangutbudet du funderar på.

TALA MED BANDDIREKTÖREN

Du kan ofta prata med bandchefen, även om vissa dansband kan använda byråer för att representera dem. Detta är användbart eftersom det kan hjälpa dig att bättre förstå bandets ledarstil, personligheter, interaktioner med din evenemangspersonal och publik, och vad de behöver för att sätta på en fantastisk konsert.

Välj en grupp som spelar hits från olika genrer.

Din bästa insats är ett dansband som kan framföra klassiker från alla genrer om inte ditt evenemang har ett tydligt tema, som country squaredans eller 1930-talsswing. De kommer att täcka olika genrer, inklusive hiphop, country och vintagerock.

Varför är detta en så stor sak? För ett brett utbud av musiksmaker kommer troligen att finnas representerade bland deltagarna på ditt evenemang. Bandet kommer att spela något för alla om genrerna är varierande, och om de spelar hits kommer de flesta lyssnare förmodligen att känna till låten tillräckligt bra för att sjunga och dansa med, även om den inte toppar deras favoriter.

VERIFIERA VIKTIG INFORMATION

De flesta liveband är tillmötesgående om du har specifika krav för ditt evenemang, såsom kostymkrav, låtförfrågningar, uppträdande, fyrverkerepauser, etc. Se till att låta bandet bekräfta dessa detaljer när ditt evenemang närmar sig.

ÄG ETT UTMÄRKT LJUDSYSTEM

Se till att din publik kan höra tillräckligt med musik för att dansa när du väl har investerat i ett fantastiskt livedansband. Om dessa tio rader eller mer bakåt känns som om de lyssnar på ett för stort avstånd, är det ingen idé att lägga pengar på ett bra dansband. Budgetnedskärningar bör inte göras för ljudsystem… Fråga bandchefen om du behöver förtydligande om vilket ljudsystem som fungerar bäst. De borde kunna ge dig några utmärkta hänvisningar. Bandet får även ta med sig sitt ljudsystem och ljudtekniker, som ställer upp och hanterar ljudet, så du behöver inte!

Vi uppträder gärna på ditt event

Ett av de bästa livedansbanden i landet är The Salamanders Band. Vi spelar på evenemang världen över, allt från intima bröllop till massiva kongresser med över 40 000 deltagare. Besök den här sidan för att se vår höjdpunktsvideo och hör några av våra demos, eller kontakta vår bandchef direkt!