En spelning med Janders

En spelning kan vara mycket jobb, även om den ska vara på relativt nära håll. Det krävs en hel del planering inför uppträdandet. Vilka kläder man har tänkt ha på sig, och om man ska ha likadana som övriga bandmedlemmar. Alla har ansvar över sina instrument. Det skulle vara ett totalt missöde om något skulle fattas bland instrumenten när man kommer fram och plan068248-000-A_1743844ering för hur man ska transportera all utrustning och bandmedlemmar. Janders har länge haft ett täckt släp till sin utrustning, och många gånger åkt i en vanlig personbil. Dock har transportmedlet nu bytts ut mot en minibuss, vilket ger en behagligare resa. Här kommer nu en spelning från Döbelns park för att förmedla lite grann av upplevelsen. Denna upplevelse är det Janders själva som delar med sig av.

Det var året 2014 och Janders hade en spelning i Umeå, på det mysiga stället Döbelns park. Platsen ligger belägen i mitten av staden.

Denna spelning blev som vanligt en mycket trevlig kväll, och spelningen lyckad, trots tidigare avslut än beräknat. Ca 30 minuter innan bandet avslutade sin spelning var det en härlig syn från scenen, hälften av besökarna dansade framför scenen på dansgolvet och resterande dansade faktiskt uppe på den stora scenen. Den scenen har tak, och de stördes inte av duggregnet som kom. När regnet började tillta var beslutet att avsluta tvunget att tas, med tanke på alla tekniska prylar och elektricitet på scenen. Att spela på den lilla scenen som saknar tak var ett eget val av bandet, då de kommer närmare publiken på den lilla scenen. Känslan av närheten till publiken gör att det blir ännu roligare, vilket är mer värt än bekvämligheten.

Det var en av många lyckade spelningar, trots de dåliga väderförhållanden som uppstod. Trots upplevelsen skulle de fortfarande välja den lilla scenen utan tak, allt för att skapa ett bra band med publiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *