Janders kläder inför spelningen

Hur man ser ut när man står på scenen har stor betydelse. Vad man väljer att klä sig i varierar från person till person, men här ska det återberättas hur det gick till när Janders skulle ut och inhandla sina kläder inför en spelning.

Det var en dag som Janders hade varit ute på stan och shoppat, vilket alltid brukar vara spännande. De var ute efter något som skulle vara sommarfräscht nu när de hade årets första park/logjobb inför sommaren. Bandet skulle spela i Boden på fredagen. Klädelook-cool-stage-guitarr är ju som sagt en mycket viktig del i konceptet för de som är i branschen, att man ser bra ut när man står på scen. “Man får ju prova åtminstone” säger en av killarna i bandet och skrattar. Artister måste ha förståelse för att folk klär upp sig när de ska gå ut och dansa, de betalar för inträdet och är ute för att få en trevlig kväll. Då är det så gott som en skyldighet för orkestern att också se till att vara finklädda när man uppträder.

Bandmedlemmarna säger att de ofta är ute på dans, och ibland kan man tycka att vissa orkestrar inte klär sig på ett okej sätt. Samma t-shirt och jeans som de har använt under resan i bussen, och även haft samma kläder när de har riggat upp scenen. Nej, lite skärpning får det lov att vara där! De fortsätter att förklara med att alla behöver inte vara klädda på exakt samma sätt, men det måste ändå finnas lite finess. Janders fortsätter sitt klädletande, och efter hårt slit hittar de kläder som passar (till och med Mattias som är så lång). Det blev vita byxor med vit kavaj och pastellfärgade skjortor. Bilder ligger ute på nätet efter spelningen, så bedöm själva hur snyggt det blev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *