Janders på radiointervju

Hej igen! Här kommer ytterligare en berättelse från Peder. Detta hände i juni 2014. Då vad det dags att åter få prova på något nytt när man skulle var med i Absolut svenskt. Det är ett program som sänds på radiokanalen Pop och Rock. Här är ett program som i huvudsak sänder dansbandsmusik, men det Man_on_Wire_band_photo_2finns förstås lite annat smått och gott som kan spelas där. Huvudsaken är att det är svenskt, precis som det antyds i programtiteln. Programledaren heter Gun Rhenman, och hon är mycket känd musiker här uppe i den norra delen av landet, men säker också mer vitt eftersom hon också har spelat i det klassiska bandet Jubilée, som också kommer från Umeå. De härjade runt i detta avlånga land en period, och de var grymt bra!

Besöket här var väldigt trevlig och lärorikt. Att få se hur man går tillväga för att göra ett program, och få se hur det fungerar med tekniken då skivor ska spelas och så vidare. Detta var riktigt roliga och spännande timmar! Tack Gun för att man fick komma till studion och få medverka i ditt program! Dessutom kommer någon i bandet tillbaka senare i sommar. Vem det blir som kommer dit och surrar lite återstår att se.

Nu har även Janders haft semester, men lite jobb har det förstås blivit bakom kullisserna. Bandet har lyssnat på en hel radda med låtar, som dessutom ska repas in. Allt eftersom de sitter kommer de att plockas in i reportoaren för att spela dem ute på dansbanor under sommaren. Även om bandet tar en välbehövlig semester, är det ändå alltid något som behöver ordnas till. Det kan vara allt ifrån att förnya låtlistorna till att gå igenom instrument och kablage.

Men snart är det dags att ge sig ut och spela igen, så på återseende ute på dansbanorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.